Fornøyde Tokvam-veteraner

Vaktmesterkompaniet 1 1200

Publisert 10.10.16

Vaktmesterkompaniet har nesten 150 Tokvam-produkter i maskinparken og er godt fornøyd etter mange års bruk. - For oss må utstyret være funksjonelt og driftssikkert med et godt deleapparat rundt, sier Finn-Olav Lund som er kjøresjef for ca. 600 ansatte og innleide i den mest travle vintertida

VAKTMESTERKOMPANIET er Oslos største leverandør av utendørs vedlikehold, sommer som vinter, og har også stor aktivitet i kommuner utenfor hovedstaden.

– Mye av arbeidet er for ulike etater i Oslo og omkringliggende kommuner, men rundt halvparten av vinterarbeidet utføres for næringsliv, borettslag og andre private. Litt grovt kan vi si at ingen jobb er for stor eller for liten for oss, sier Lund.


Nær og lydhør
Til vinterarbeidet leier Vaktmesterkompaniet inn traktorer og sjåfører, men eier selv alt utstyret som trengs, som snøfresere, ploger, skjær, strøvogner osv. I 2004 inngikk Vaktmesterkompaniet en utstyrsavtale med norske Tokvam, og av selskapets litt over 200 fresere og strømaskiner, er hele 150 av maskinene fra Tokvam.

– Vi hadde kontakt med Tokvam også før samarbeidet ble mer formalisert og ble motivert av engasjementet vi møtte. Det viktigste er at utstyret er funksjonelt og driftssikkert, og at det er et godt apparat for deler. Slik sett har det vært veldig fint å ha en maskinprodusent så nær og som er så lydhøre som de er, sier Lund og får støtte av driftsleder Ståle Hansen. 

Den innovative industribedriften på Reinsvoll på Toten, som har spesialisert seg på snø- og veivedlikeholdsutstyr, inngikk tidligere i år en omfattende avtale med Felleskjøpet, som nå står for salg og service av Tokvam-utstyr i Norge. Kommende vinter etablerer Felleskjøpet en ny brøytevakt som vil være tilgjengelig hele døgnet i ukens alle sju dager. Vaktmesterkompaniet har for øvrig eget døgnbemannet verksted og servicebiler på vinteren. 

– For oss er det ekstremt viktig at ting fungerer hos en så stor bruker som Vaktmesterkompaniet.

Solide samarbeidspartnere
Samarbeidet med Vaktmesterkompaniet har også resultert i nye produkter som er blitt salgssuksesser, som for eksempel vår robuste totrinns fres 220 THS Proff, sier salgssjef Roy Pedersen hos Tokvam. 

Vaktmesterkompaniet 4 800

Nå ser han fram til samarbeidet med Felleskjøpet.  - Nå handler det om å få til et samarbeid mellom Tokvam, Felleskjøpet og kundene så alle blir like fornøyd som Tokvam-veteranene i Vaktmesterkompaniet, sier Carl-Fredrik Skara, ansvarlig for storkunder i Felleskjøpets avdeling for Park og anlegg.


Les fullstending artikkel i Felleskjøpets Park og Anlegg Høst 2016