Redo att rädda sommaren!

Publisert 15.05.18

I 60 år har den norska snöslungetillverkaren Tokvam AS gjort vintern enkel. Nu gör vi alla årstider lätt!

Bilde 2

Vi kommer med en helt ny produktportfölj i sommarunderhåll. Nu er Tokvam AS redo och riggade för alla årstider, säger VD Finn Kristian Tokvam. Verksamheten startade som en småstadssmedja i slutet av 1950-talet och har genom åren blivit en känd leverantör av snöslungor och sand- och saltspridare. Gradvis har också produktion av snöplogar blivit en viktigt del av verksamheten.

Nu tar Tokvam AS steget och blir en totalleverantör av vägunderhåll - året runt. - Det är mycket spännande och kunderna kan vara säkra på att de får samma premium funktionalitet, kvalitet och service som de är vana vid från andra Tokvam-produkter, säger Finn Kristian Tokvam.

Den första nya produkten är en frontmonterad borste med inbyggt flytsystem som följer underalget automatiskt. Produkten kan användas på traktorer, hjullastare och andra specialmaskiner. Den är utan uppsamlare och har utformats speciellt för att användas vid höga hastigheter. Sommarsatsningen riktas både mot traktor- och hjullastarsegmentet - Tokvam kommer att bli en central aktör att räkna med i båda segmenten.

Förra året undertecknade Tokvam AS ett omfattande samarbete med Felleskjøpet Agri SA. Centralt för avtalet var ett åtagande om att bidra till att utveckla varandra. Finn Kristian Tokvam säger, ”för att vi ska bli leverantör på vägunderhåll året rundt var det ett naturligt steg att ta". - Vi har också en tydlig ambition att växa utanför Norge. För att åstadkomma detta måste vi erkänna att det finns få marknader som är lika vintern här i de nordiska länderna. För att vaxa och bli stora internationellt är det en förutsättning att vi lyckas genom att göra Tokvam aktuella året rundt.

Se sopvalsarna här: Sopvals