EasyPlan får innovasjons-pris

Per Hellman 31 E6 E71 B 9163 4 E35 96 A9 9036 A489 F6 De3

Publisert 16.10.18

Tokvam sitt nye produkt EasyPlan en av seks vinnere av Gullakset. Det er vi selvsagt både stolte og glade for.

Hvert tredje år foretar Agroteknikk en kåring av beste nyheter/innovasjoner, og i år er Tokvam en av vinnerne. 

Aldri før har det blitt meldt inn så mange nyheter fra produsenter og forhandlere, i følge Agroteknikk, og hele 115 nye innovasjoner oppfylte kriteriene som var satt. - For oss i Tokvam er det spesielt moro at vi vinner med et produkt som er ganske annerledes enn de tingene vi tradisjonelt har drevet med, men fortsatt leverer på vår visjon «Vi gjør vinter enkelt», sier Finn Kristian Tokvam, Daglig leder og eier av Tokvam. 

- Tokvam har alltid vært opptatt av innovasjon, og det å skape rom for utvikling på fabrikken. Men her har vi investert i noe som ikke fantes i markedet fra før, og som det var vanskelig å spå utfallet av. Da er det selvsagt ekstra moro at det blir lagt merke til i bransjen, sier Finn Kristian. - Vi har investert flere millioner i et håp om at vi kan hjelpe kundene med et produkt som også kan blir lønnsomt og som vi kan leve av i framtida. Får vi til det så er det en vinn-vinn situasjon, sier han. 

På spørsmål om hva som var bakgrunnen for å satse på EasyPlan som tross alt er en helt annen type produkt enn de mer tradisjonelle Tokvam-maskinene kommer svaret raskt. 

-Målet til oss i Tokvam er alltid å utvikle produkter som gjør det enkelt for kunden, og det mottoet hjelper oss hele tiden i å ta veivalg, konstaterer Finn Kristian.

-Vi skal alltid opptre som en bedrift som ønsker å utvikle seg og hvor det er enkelt. Jeg har steintrua på fokus, og skal vi være best så må vi ha fokus, avslutter han. 

For de som er spesielt interessert i innovasjon og nyskaping innen langbruksfeltet så vil alle kandidatene til Gullakset bli presentert på nettsiden gardsdrift.no i tiden framover. 

Les artikkel om Agroteknikk sin pris på Gardsdrift.no (http://gardsdrift.no/agrotekni...)

Intervju med Finn Kristian Tokvam om EasyPlan: