Tokvam köper rättigheterna till Ilsbo Buskröjare

Img 2455

Publisert 07.08.20

Tokvam AS köper produkt och märkesvarurättigheterna från den erkända och marknadsledande svenska buskröjar producenten Ilsbo Tools AB.

Tokvam köper och övertar produktion och utveckling av Ilsbo Buskröjare från den 1 Januari 2021.

Detta innebär rättigheterna till märkesnamnet Ilsbo Tools och återförsäljaravtalet med Lantmännen i Sverige och Eik Maskin i Norge.

"Vi är mycket tillfreds och ödmjuka i förhållande till denna möjlighet. Ilsbo Tools är en verksamhet som vi har känt och följt under en längre tid och produkterna passar Tokvam väldigt bra .Vi kommer till att ha ett stort fokus på vidareutveckling av maskinerna för att sätta fart på tillväxten. Vi ser också att detta är ett marknadssegment som vi önskar ha lång mer fokus på framöver. I detta sammanhang är vi väldigt glada för att vi har flera resurser från Ilsbo i 2-3 år framöver, inkluderat ägaren, grundaren och produktutvecklaren Leif Andersson", säger VD Finn Kristian Tokvam.

Vi har haft tydliga mål i Tokvam om att fortsätta den internationella tillväxten och i tillägg reducera produktrisken med flera produkter som säljs under sommarhalvåret. Med detta förvärvet gör vi ett stort steg i den riktningen. Under 2021 kan sommarprodukter stå för mer än 25 % av den totala omsättningen.

Vi tycker detta är väldigt spännande och är glada för att se vart detta kan ta oss.

Mer information om Ilsbo Tools AB: http://ilsbotools.se/sv/foretaget/ 

Har du ytterligare frågor, kontakt VD Finn Kristian Tokvam tlf. +47 91 60 55 37 eller epost finn.kristian@tokvam.no 

Img 2951
Ilsbo Light 3